framtidens digitale kommunikasjonmåter   3 comments

Jeg deltar på et kurs som heter Teknologiendring og samfunnsutvikling, jeg skal lære om fremtidens måter å kommunisere på. Jeg skal reflektere over hvordan digitale tjenester kan endre måte vi jobber på i min organisasjon. Jeg jobber på NTNU. Kan vi kommunisere tydeligere og lære mer av hverandre ved å bruke sosiale medier på jobben?

Jeg har opprettet en yammer-konto og vil bygge et yammer-network i avdelingen min. Jeg har invitert flere av mine kolleger som har takket ja; #joined. Nå venter de spent på hva som vil skje videre? jeg er også spent på hva som kommer…… Nå må jeg lære mere om fremtidens digitale kommunikasjonsmåter! De venter på at jeg skal holde en presentasjon i lunsjen om Yammer, og hva vi skal bruke det til, det blir utfordrende for meg! Jeg jobber sammen forskere og professorer som er eksperter på data. De forsker innen opplevd tjenestekvalitet på lyd, bilde, sikkerhet og påliteliget i internet, de er «excellent researchers» fra ulike deler av verden. Vil jeg lykkes med å få oss til å kommunisere internt ved bruk av yammer? Mange er medlemmer av facebook, og noen vil kanskje av prinsipp aldri bli medlem av facebook. Er terskelen lettere for de som jobber innen området «sikkerhet» å bli medlem av yammer enn av facebook? Kanskje ja, hvorfor? Det lurer jeg på.

Hvem skal lære meg og min organisasjon å bedre utnytte nye digitale kommunikasjonsmåter? Skal jeg bli en entusiast på området? Etter å ha lest i Arne Krokan sin blogg, fant jeg to facebookgrupper jeg nettopp ble medlem av; sosiale medier i offentlig sektor og sosiale medier på NTNU. Jeg håper dette vil bli et inspirerende læringsnettverk for meg. Gjennom kurset jeg går på skal vi lære å bygge personlige læringsnettverk og dele kunnskap gjennom sosiale medier. Jeg skal skrive eksamen sammen med to andre fra klassen min, og det blir spennende hvordan vi greier «å skape godt kommuniserbare multimediedokumenter» (ref. Krokan). Det er litt godt å tenke på at begge to bor i Trondheim, som meg. Da kan vi jo møtes f2f også, sånn i tilfellet….. det føles trygt, og i en innlæringsperiode vil vi kanskje lettere dele nye oppdagelser og stille hverandre «dumme» spørsmål f2f.

Snart er jeg ferdig med min første blogg. Det føles godt å blogge, jeg blir tvunget til å tenke og bruke nye ord jeg har lært. På kurset med Krokan lærte jeg mange nye ord, og de ordene som jeg ble mest imponert over var Digitalt innfødte og Digitale immigranter. Kult! Hva er jeg? Jeg er visst en digital immigrant. Min sønn er nok en digital innfødt. Nå forteller jeg min sønn om hva jeg lærer om digitale medier, og at jeg synes det er spennende. Det synes han er kult. Han går i andre klasse på videregående skole, og beklager seg over lærerne som underviser gammeldags, på tavla. «Nå har jeg begynt å ta ansvar selv» sier han, og viser meg hvordan jeg laster ned Evernote på smarttelefonen min. Jeg kjøpte smarttelefon til oss begge i fjor, det har gjort meg lykkeligere enn jeg var før, det er gøy.

Nå har jeg plutselig blogget over 5oo ord……., forsinket lekse til forrige uke er unnagjort med glede!

3 responses to “framtidens digitale kommunikasjonmåter

Subscribe to comments with RSS.

  1. Du er ikke alene som digital immigrant, på tross av datautdannelse fra NTNU (1991) er jeg også definitivt i immigrant klassen. Ideen med å bruke yammer synes jeg virker god. Jeg kjenner ikke til dette systemet, men har surfet litt og det ser definitivt interessant ut. Skal vurdere om dette kan være noe avdelingen min også. Ellers ønsker jeg lykke til med å overbevise professorene. Kanskje du kan bli inspirert av Kotters change model se her: http://www.kotterinternational.com/kotterprinciples/our-iceberg-is-melting. /Endre

  2. Dette var jo et interessant innlegg. Jeg visste ikke at NTNU hadde yammer. Hvor finner man dette her? Ellers kan jeg også opplyse om det finnes en egen studiegruppe for sosiale medier ved NTNU. Vi møtes ca. en gang per måned og diskuterer smått og stort om sosiale medier. Sjekke denne ut: https://www.facebook.com/groups/185930711478292/

    Halvdan Haugsbakken

Legg igjen en kommentar